Blogs
3 min

De voordelen van kunststof gevelbekleding

De juiste gevelbekleding voor je woning of pand bepaalt grotendeels de uitstraling en de sfeer van het gebouw. Het is van belang om de juiste bekleding te kiezen om het gebouw goed tot zijn recht te laten komen. Naast de klassieke houten gevelbekleding kun je tegenwoordig kun je ook kiezen voor een mooi alternatief van kunststof! In deze blog leggen we uit waarom kunststof gevelbekleding voor jou de beste keuze is.

1 Onderhoudsarm

In tegenstelling tot de meeste gevelbekleding van natuurlijk materiaal, zoals hout, zijn geveldelen van kunststof onderhoudsarm. Zo hoef je je gevel niet jaarlijks te behandelen of over te schilderen. Kunststof is maatvast en bestand tegen weer en wind; perfect voor het Nederlandse klimaat.

En wanneer er na geruime tijd kleine vlekken te zien zijn op de gevel, kun je deze gemakkelijk schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en een zachte microvezeldoek. Test het schoonmaakmiddel wel eerst even door een klein oppervlak van de geveldelen schoon te maken wat iets minder goed zichtbaar is. Zo weet je zeker dat het schoonmaakmiddel niet bijtend is en je voor lange tijd kunt genieten van een prachtig stralende kunststof gevel!

2 Look and feel van hout

Tegenwoordig kun je nauwelijks onderscheid maken tussen houten en kunststof gevelbekleding. Dit komt door de aangebrachte houtnerfstructuur. Kunststof geveldelen zijn vaak voorzien van een subtiele of dieper ingeperste houtnerfstructuur. Dit zorgt ervoor dat de gevel voelt als hout en ook als hout eruitziet. Bovendien is kunststof een stuk goedkoper dan hout en kun je de kunststof geveldelen vaak bestellen in diverse kleuren. Zo komt jouw gevel nog beter tot zijn recht komt.

3 Hoog verwerkingsgemak

Kunststof gevelbekleding met een massieve kern is net als hout verwerkbaar. Dit betekent dat je geen speciaal gereedschap nodig hebt voor het kunststof materiaal en hoef je de gevel niet direct te behandelen. Zo is de installateur sneller klaar met het aanbrengen van de nieuwe gevelbekleding. Bovendien kun je kunststof gevelbekleding zowel horizontaal, verticaal en zelfs díagonaal aanbrengen! Zo wordt jouw wens hoe dan ook ingewilligd.

Bij Protex hebben we een ruim assortiment met diverse kleuren, maten en houtnerven. Door de massieve kern is ons product verwerkbaar als hout en heb je geen speciaal gereedschap meer nodig. Zo is de installateur sneller klaar en bespaar jij tijd, geld en onderhoud. Voor een mooie, gemakkelijke gevel is Protex de beste keuze voor jou.

Wil je meer weten over Protex of een sample aanvragen? Vraag een staal aan of kom in contact met ons! We helpen je graag.