Grootschalig renovatieproject met Protex in woonwijk Tilburg

De huurwoningen op de Lavendelweg in Tilburg zijn voorzien van prachtige nieuwe gevelbekleding van Protex. In totaal is er zo’n 15.000 meter gevelbekleding aangebracht!

Product: Protex Sense RAL9001 Crèmewit
Locatie: Tilburg
Aannemer: Coppens Schilderwerken
Opdrachtgever: Tilburgse Woonstichting (TIWOS)

De woningen bevatten oude houten gevelbekleding die nodig aan vervanging toe was. De kunststof gevelbekleding van Protex was hiervoor de ideale vervanger. Voor de nieuwe gevelbekleding had de Tilburgse Woonstichting (TIWOS) de wens om opnieuw onderhoudsarme bekleding tegen de gevels te hebben.

“En vanwege de zeer snelle montagewijze van Protex, namelijk via nagels in plaats van schroeven, vonden we Protex de ideale keuze”, vertelt Joost Coppens, directeur van het vastgoedonderhoudsbedrijf Coppens Schilderwerken. Het project was op tijd klaar en al gauw kon iedereen genieten van de renovatie van de wijk.

“Protex is gemakkelijk te monteren en te verwerken door de samenstelling van het product. Dit maakt het voor grootschalige projecten zoals deze een verstandige keuze! We hebben bovendien in een project voor een ander woonstichting ook Protex kunststof gevelbekleding toegepast. Ik raad de producten van Protex zeker aan voor de renovatie van gevels in het vastgoedonderhoud en woningbouw!”