Blogs

Het belang van ventilatie en dilatatie

Protex® heeft een sterke massieve kunststof kern, waardoor kromtrekken, scheuren, splijten en splinteren tot het verleden behoren. Kwaliteit van het materiaal is de basis, maar het gaat er ook om, hoe je met dat materiaal omgaat ! De juiste montage van Protex® kunststof gevelbekleding is namelijk de sleutel tot een jarenlang gebruik. Het begint allemaal bij dilatatie en ventilatie. 

Het belang van de juiste dilatatie 

Laten we eerst eens gaan kijken naar het dilateren. Houd bij dilatatie rekening met de werking en uitzetting van de gebruikte materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de invloed van vocht, wind of temperatuurverschillen. Om dit op te vangen gebruik je tussen 2 planken een uitzettingsruimte of dilatatie. Dit zijn dus hele kleine ruimtes, die bewust over de gehele gevel zijn aangebracht. Hiermee voorkom je scheuring of frictie. Daardoor is een goede dilatatie van groot belang voor een blijvend mooie uitstraling van de gevel. 

Bekijk hier hoeveel dilatatie je moet aanhouden bij Protex® 

Het belang van een goede ventilatie 

Eigenlijk is naast onderhoud, een goede ventilatie ook van groot belang voor het behoud van een mooie gevel. Het goed kunnen ventileren begint al bij de opslag. Zorg er altijd voor, dat de geleverde materialen droog en goed geventileerd opgeslagen worden.

Houd bij de montage rekening met voldoende ontluchting en beluchting. Zorg daarom voor een doorlopende ventilatieruimte aan de achterkant van de gevelbekleding in de vorm van regelwerk. Gebruik ook het Protex® Kunststof Ventilatieprofiel als hulpstuk voor het optimaal ventileren van de bevestigde platen. Zo heeft u nog jarenlang plezier van uw Protex® kunststof gevelbekleding. 

Bekijk hier de tips om Protex op de juiste wijze op te slaan